V prostem času se ukvarjam s kulinariko in vedno sestavljam nove jedi. Živim na obali in vsako leto pomagam, ko oljarna Lisjak ročno oberejo oljke. Njihova tradicija sega v leto 1992, ko so začeli z pridelavo oljčnega olja. Sedaj med drugim ponujajo razne izdelke, ki vsebujejo olivno olje.
Za svojo hrano in za razne degustacije, ki jih imamo v vinski kleti uporabljam oljčna olja različnih okusov. To je prednost, ki jo ima oljarna Lisjak, da lahko izbiram med različnimi kakovostnimi izdelki. Vsi so pridelano na način hladnega stiskanja in imajo za to tudi pridobljene certifikate. Samo pobiranje je pravi dogodek in tradicija. Oljke, ko jih ročno oberemo se jih oljarna Lisjak takoj hladno iztisne in pridela oljčno olje, ki je vrhunske kakovosti. Za svoje izdelke imajo pridobljene certifikate in laboratorijske analize. Jaz imam najraje okus oljčnega olja s česnom, moj mož pa imaje najraje okus čilija. Pri njih sem degustirala že vsa olja in sedaj jih je v moji kulinariki bilo že precej uporabljenega za različne jedi. Odvisno kakšni jedi določen okus ustreza. Za solato, predvsem zeleno pa uporabljam oljčno olje z okusom limone.
Zelo sem zadovoljna z izdelki, ki jih ponuja oljarna Lisjak. Gre za ekstra deviška oljna olja, ki imajo psoeben okus in aromo. Jedem dodajo posebno vrednost in ne predstavljam si, da uporabljam kakšno drugo vrsto maščobe za pripravo jedi. Za zadnji dogodek v vinski kleti, sem posebej pripravila mizo, kjer je oljarna Lisjak ponudila razne okuse oljčnega olja. Gostje so tako lahko degustirali in si po želji dodali k jedem. Zraven kozarca rdečega vina, je sodil tudi domač pečen kruh in kraški pršut. Moj mož je ljubitelj dobrih vin, jaz pa dobre hrane. Tako se med seboj zelo dobro povezujeva in z veseljem pripraviva dokodke, kjer povabiva tudi svoje poslovne partnerje. Vsi so zadovoljni z izbiro izdelkov, ki jih ima oljarna Lisjak ter izbiro dobrih vin mojega moža.